Speechbubbels

Hotelinkomsten verhogen met deze 11 creatieve ideeën

min read

Silvana Batenburg

macbook on a desk

De gevolgen van COVID-19 voor de hotel- en vergaderindustrie zijn ongekend. Door de opgelegde maatregelen hebben veel hotels gezien hoe inkomsten snel verloren kunnen worden. Daarom hopen we met dit artikelen een paar goede suggesties te doen die de hotelinkomsten verhogen.

Door COVID-19 hebben we met zijn allen laten zien hoe creatief we zijn. Niet alle suggesties zullen geschikt zijn voor iedere locatie, maar het doel is om het out of the box denken aan te moedigen!

Hotelinkomsten verhogen door deze 11 ideeën

1. Maak van hotelkamers flexwerkplekken

Increase Hotel Revenue
Photographer: Luca Bravo | Source: Unsplash

Bijna iedereen werkt vanuit huis tegenwoordig en het hebben van een speciale kantoorruimte in je huis kan de productiviteit een boost geven. Daarnaast weten we ook dat thuiswerken af en toe erg lastig en afleidend kan werken, bijvoorbeeld wanneer er kinderen in de buurt zijn.

Als hotel kan je de hotelkamers aanbieden als flexwerkplekken voor mensen die thuis niet kunnen werken, of die af en toe even een andere werkplek willen hebben. Stel bijvoorbeeld speciale pakketten samen die alleen voor dit publiek speciaal bestemd zijn.

Bovendien kan dit ook als een marketingkans gebruikt worden. Spoor dit publiek aan om meer gebruikt te maken van hotelfaciliteiten en hun productiviteit een boost te geven. Wie weet zie jij hen wel vaker terugkomen!

2. Hotelinkomsten verhogen door opties aan te bieden voor hybride vergaderingen

Meetingroom green chair
Photographer: Clayton Cardinalli | Source: Unsplash

We kunnen nog een stap verder gaan door het aanbieden van vergaderzalen met mogelijkheden om een hybride vergadering te organiseren. Hoewel het klinkt als een zware investering, is de verwachting volgens Meeting Spotlight dat 73% van de eventplanners in 2020 alleen hybride vergaderingen zullen organiseren. Investeren in de hybride vergaderingen kan nu een kans op langer termijn zijn voor toekomstige groei en uitbreiding.

Bied je al een locatie aan die klaar is voor hybride vergaderingen en evenementen? Meld je aan op Meetingselect (het is gratis)!

3. Hotelinkomsten verhogen door de cultuur te versterken

Increase Hotel Revenue: Cultural Experience
Photographer: Jessica Knowlden | Source: Unsplash

Verschillende onderzoeken tonen aan dat millennials vooral ervaringen boven dingen kiezen. Door het creëren van een ervaring die de schoonheid van het land, de stad of zelfs de lokale omgeving laat zien, kan het een geweldige manier zijn om meer mensen aan te trekken en de hotelinkomsten te verhogen.

Nodig bijvoorbeeld lokale artiesten uit, serveer traditionele gerechten in het restaurant of tijdens het ontbijt - of organiseer een evenement in het hotel die onze cultuur op een unieke manier overbrengt. Allemaal kleine ervaringen die je met jouw gasten deelt en eventueel meer hotelkamers kunnen verkopen.

Het mooie aan deze evenementen is dat het buiten georganiseerd kan worden en daarom ook coronaproof!

4. Bied VIP-diensten aan

A waiter serving a glass of cocktail with a mountain view in the background
Photographer: Alev Takil | Source: Unsplash

Reizen doen we alleen als het noodzakelijk is. Voor degenen die dan moeten reizen en bereid zijn om iets extra’s te betalen, kunnen hotels exclusieve VIP-ervaringen aanbieden om de hotelinkomsten te verhogen.

VIP-behandelingen kunnen variëren van massage- en spadiensten tot aan een exclusieve ervaring in het restaurant. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook een upgrade tegen een korting aanbieden.

5.Hotelinkomsten verhogen door het hotel huisdiervriendelijk te maken

Increase Hotel Revenue: Make Hotel Pet-Friendly
Photographer: Sandy Millar | Source: Unsplash

Honden zijn altijd de beste vrienden van mensen geweest. Voor veel mensen maken huisdieren deel uit van de familie en wordt er ook gereisd met hen.

Hotels die huisdieren toelaten komen in contact met een leuke doelgroep en dit kan zijn vruchten afwerpen. Want de hondeneigenaar vertelt weer aan zijn netwerk waar hij heeft geslapen en waar dieren welkom zijn en zo heb je wellicht in de toekomst weer nieuwe gasten.

Je kan bijvoorbeeld ook een speciaal menu opstellen voor het huisdier, een leuke wandelroute voor met de hond aanbevelen of huisdiervriendelijke evenementen organiseren en promoten.

6. Maak van je hotel een romantische ontmoetingsplek

Blog ideas to increase revenue
Photographer: Everton Vila | Source: Unsplash

Of het nu Valentijnsdag is, een huwelijksreis of gewoon een romantisch uitje voor twee is, de hotelkamer is en blijft belangrijk. Vandaar dat er veel dingen zijn die je kunt doen om romantische uitjes in het hotel te promoten en hierdoor de hotelinkomsten te verhogen:

  • Maak van de hotelkamer een restaurant
  • Organiseer een diner voor twee met mooie verlichting en kaarzen.
  • Speel romantische muziek af op de achtergrond
  • Maak van de hotelkamer een dansvloer
  • Bied het dakterras aan om vallende sterren of de zonsopkomst te bekijken
  • Bereid een aantal verwennerij sets voor en bied dan aan in een speciaal pakket
  • De ideeën zijn eindeloos..

Het veranderen van je hotel in een romantisch uitje kan een publiek aantrekken dat graag een nachtje weg wil. Plus, je bouwt een trouwe klantenkring op van mensen die in de toekomst misschien terugkomen.

7. Zet je hotelkamers in voor zelf isolatie

Over de hele wereld hebben hotels zich voorbereid om een COVID-19 veilige omgeving te zijn. Kamers die geschikt zijn voor zelf isolatie, kan een manier zijn waardoor hotels nog kunnen blijven draaien en waardoor inkomsten nog steeds binnen kunnen komen.

Dit toont niet alleen compassie en empathie, maar het helpt ook om gemiste inkomsten een beetje terug te halen. Daarnaast kan deze dienst ook worden uitgebreid door bijvoorbeeld te kamers speciaal aan gezondheidsmedewerkers te bieden.

8. Verhoog de hotelinkomsten door het aanbieden van faciliteiten voor E-sport

Increase Hotel Revenue: eSports
Photographer: Alex Haney | Source: Unsplash

E-Sports is een bloeiende industrie met een jong publiek, en de Fortnight toernooien trekken veel publiek aan.

Hotels kunnen hier zeker van profiteren! Het hebben van speciale kamers, met de modernste apparatuur, voor de E-sport spelers en de toeschouwers of door het samenwerken met een grote speler in de E-sports industrie, kan het hotel aanzienlijk helpen met het genereren van extra inkomsten. Mocht dit een succes zijn, dan kan dit altijd voor een langere tijd gedaan worden, ook als de pandemie voorbij is.

Omdat dit een hele andere doelgroep aantrekt dan normale vrijetijdsreiziger, kan dit ervoor zorgen dat een hotel een nieuwe klantenkring krijgt die uiteindelijk wel ambassadeurs worden van het hotel. Een zeer creatief verkoopidee dat misschien wel op langer termijn veel inkomsten zal opleveren!

Nu we het toch hebben over millennials..

9. Omarm millennials als een nieuwe doelgroep

Millennials zijn meer gewaagd dan welke andere doelgroep dan ook en zullen waarschijnlijk ook weer de eerste zijn die gaan reizen zodra het weer kan. Daarom is het voor een hotel belangrijk om alvast plannen te bedenken voor deze doelgroep.

Millennials zijn echte techneuten, vertrouwen vinden ze belangrijk maar ook transparantie en authenticiteit van het merk staan bij hen hoog in het vaandel. Het aantrekken van millennials kost veel energie maar is belangrijk om weer snel te herstellen van de pandemie.

10. Lokale toeristen

Dit jaar gaan we veel op vakantie in ons eigen land - en wat heeft ons land toch veel moois te brengen! Omdat we nu veel Nederlandse toeristen hebben in de Nederlandse hotels, is het een leuk idee om hen echt een vakantie of weekend weg ervaring te geven. Dit kan je doen door kleine evenementen te organiseren en ervaringen aan te bieden die exclusief zijn voor de regio waar bijvoorbeeld het hotel is gevestigd.

11. Bied opties aan om eten te laten bezorgen

Discover page
Photographer: Charles Deluvio | Source: Unsplash

Hotels hebben vaak een geweldig restaurant met fantisch eten dat gemaakt is door geweldige chef-koks. Bekijk eens of je dit eten ook aan gasten kan bezorgen - eventueel tegen een gereduceerde prijs- die niet slapen in het hotel. Wellicht hebben mensen die in de buurt wonen interesse in het eerlijke eten en zo ervaren zij de hotelervaring bij hun op de bank.

Conclusie

Hotels kunnen nieuwe inkomsten genereren uit ideeën die in eerste instantie gek lijken. Tijdelijke aanbiedingen stellen je in staat om nieuwe doelgroepen aan te trekken en onderscheid je van concurrenten met het uiteindelijke resultaat: meer hotelinkomsten.

Mocht je nog niet aangesloten zijn bij Meetingselect, sluit je dan meteen bij ons aan! Het is gratis.

Deel deze:

Laat je inspireren

Een verzameling van originele inhoud die groei mogelijk maakt.

Ontdek meer